Logo Smeg

CAPPELLETTI

Valmistusaika: 60 minuuttia

Maa: Italy

Resepti: 6 henkilöä

monimutkaisuus:

Pastat

SMEG resepti

Pääainekset : naudan jauhelihaa

Ainekset

Taikinan ainekset:

600 g jauhoa

6 kananmunaa

1 ruokalusikallinen oliiviöljyä

1 hyppysellinen suolaa

 

Täytteen ainekset:

100 g voita

2 makkaraa

60 g kuivattua kinkkua

50 g broilerinrintaa

200 g naudan jauhelihaa

180 g korppujauhoa

180 g Parmigiano Reggiano -juustoa raastettuna

Hyppysellinen suolaa, pippuria ja muskottipähkinää

4 neilikkaa

1 pieni sipuli silputtuna

Kanelitanko

Metoodi

Valmistus (täyte):

Paista hienoksi silputtu sipuli voissa. Lisää sitten hienoksi pilkottu kuivattu kinkku ja broilerinrinta, jauheliha sekä 2 murennettua makkaraa. Sekoita ja anna ruskistua hyvin. Kun seos on ruskistunut, lisää neilikat, kaneli, suola ja pippuri. Peitä tiiviisti ja anna kypsyä pienellä lämmöllä 2 tunnin ajan. Poista tämän jälkeen neilikat ja kaneli.

Ota liha ulos, hienonna se ja aseta kulhoon.

Laita alkuperäinen astia takaisin liedelle, lisää korppujauho jäljellä olevan keitinliemen sekaan ja sekoita seosta muutaman minuutin ajan, jotta se ruskistuu. Kaada seos kulhoon lihan sekaan ja lisää raastettu Parmigiano Reggiano -juusto.

                                                     

Valmistus (taikina):

Sekoita jauhoihin kananmunat, ruokalusikallinen oliiviöljyä ja hyppysellinen suolaa. Anna seoksen vetäytyä noin 30 minuuttia. Kaulitse sitten taikina hyvin ohueksi, leikkaa 2 cm:n neliöiksi ja lusikoi kuhunkin neliöön hieman täytettä. Taittele kukin täytetty neliö kolmion muotoiseksi (tuomatta kahta kulmaa yhteen) ja paina reunat tiukasti yhteen. Kääri kolmion kulmat vasemman kätesi etusormen ympärille ja yhdistä kärjet kiertäen niitä hieman toistensa päälle. 

Keitä cappellettit lihaliemessä. Tarjoile keitinliemessä runsaan Parmigiano Reggiano -juustoraasteen kera.