Logo Smeg

LASAGNE

Valmistusaika: 100 minuuttia

Maa: Italy

Resepti: 6/8 henkilöä

monimutkaisuus:

Pastat

SMEG resepti

Pääainekset : parmigiano , naudan jauhelihaa , kananmunaa , jauhoa , porkkana , siivilöityjä tomaatteja

Ainekset

Taikinan ainekset:

600 g jauhoa

6 kananmunaa

1 ruokalusikallinen oliiviöljyä

Hyppysellinen suolaa

2 ruokalusikallista oliiviöljyä

 

Jauhelihakastikkeen ainekset:

250 g voita

3 makkaraa

200 g naudan jauhelihaa

1 porkkana

1 keskikokoinen sipuli

1 sellerinvarsi

Lasi maitoa

250 ml siivilöityjä tomaatteja

Suolaa ja pippuria maun mukaan

30 g kuivattuja sieniä (liota etukäteen lämpimässä vedessä kahden tunnin ajan)

100 g korppujauhoa

Hyppysellinen suolaa

2–3 neilikkaa

Hyppysellinen muskottipähkinää

 

Béchamel-kastikkeen ainekset:

120 g jauhoa

100 g voita

1 litra tuoretta maitoa

Suolaa ja pippuria maun mukaan

Hyppysellinen muskottipähkinää

 

Viimeistelyyn:

400 g Parmigiano Reggiano -juustoa raastettuna

Metoodi

Pilko sipuli, selleri ja porkkana sekä ruskista voissa kasarissa. Lisää liha, liotetut sienet, suola, pippuri ja muskottipähkinä. 

Kypsennä pienellä lämmöllä 30 minuutin ajan. Kaada sitten sekaan siivilöidyt tomaatit ja maito sekä jatka kypsennystä vielä tunti lisäten hieman vettä tarvittaessa.

Valmista sillä välin pasta sekoittamalla kananmunat, jauho, ruokalusikallinen oliiviöljyä ja hyppysellinen suolaa. Sekoita noin 10 minuutin ajan. Kaulitse pasta ja leikkaa noin 10 cm:n kaistaleiksi.

Valmista béchamel-kastike sulattamalla voi kasarissa ja lisäämällä jauho. Jatka sekoittamista sekä lisää kuuma maito, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Anna kypsyä 10 minuuttia.

Lisää kasariin vesi, hieman suolaa ja 2 ruokalusikallista oliiviöljyä (jotta pasta ei liimaudu yhteen) sekä kiehauta. Keitä pastalevyjä 4 kerrallaan muutaman minuutin ajan. Ota levyt pois kiehuvasta vedestä ja upota nopeasti kylmään veteen. Aseta keitetyt pastalevyt liinan päälle siksi aikaa, kun keität jäljellä olevia levyjä.

Öljyä uunivuoka kevyesti ja levitä pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ruokalusikallinen jauhelihakastiketta (tällöin lasagnelevyt eivät pala pohjaan). Asettele sitten pastalevyjä niin, että vuoan koko pohja peittyy. Peitä levyt béchamel-kastikkeella ja lisää sitten hieman jauhelihakastiketta (muista, että vuokaan on tehtävä vähintään 4 kerrosta ja lisäksi päällyste, joten ainekset on jaettava tämän mukaan). Jatka kerrosten tekemistä. Lisää pastaa, béchamel-kastiketta ja jauhelihakastiketta ripotellen kunkin kerroksen päälle hieman raastettua Parmigiano Reggiano -juustoa. Toista viimeiseen kerrokseen asti ja ripottele sen päälle enemmän Parmigiano Reggiano -juustoa.

Paista lasagnea 160°C asteessa noin 1 tunti. Kun olet ottanut ruoan pois uunista, anna sen vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoilua.