Logo Smeg

TORTELLINIT YRTEILLÄ

Valmistusaika: 40 minuuttia

Maa: Italy

Resepti: 6 henkilöä

monimutkaisuus:

Pastat

SMEG resepti

Pääainekset : ricotta , parmigiano , korppujauhoa , kananmunaa , jauhoa

Ainekset

Taikinan ainekset:

400 g jauhoa

4 kananmunaa

1 ruokalusikallinen oliiviöljyä

1 hyppysellinen suolaa

 

 

Täytteen ainekset:

250 g ricottajuustoa

200 g pakastettua pinaattia

100 g Parmigiano Reggiano -juustoa raastettuna

100 g korppujauhoa

Hyppysellinen suolaa

Hyppysellinen raastettua muskottipähkinää

 

Kastikkeen ainekset:

120 g voita

Salviaa maun mukaan

Parmigiano Reggiano -juustoa maun mukaan

1 hyppysellinen valkosipulia (valinnainen)

Metoodi

Tee jauhoon kuoppa leikkuulaudalla. Laita kananmunat keskelle ja sekoita hyvin. Anna pastan vetäytyä peitettynä vähintään 30 minuuttia.

Paista pinaatti paistinpannussa. Kun se on kuumentunut kokonaan, purista ja hienonna. Siivilöi ricotta, laita se kulhoon sekä lisää hienonnettu pinaatti, leipä, Parmigiano Reggiano, suolaa ja hieman raastettua muskottipähkinää.

Sekoita kaikki ainekset hyvin täytettä varten.

Kaulitse pastataikinaa erityisellä koneella tai kaulimella, kunnes se on melko ohutta.  Leikkaa haluamasi kokoisiksi neliöiksi, lusikoi hieman täytettä keskelle ja taittele tortellinit puristaen reunat lujasti yhteen.

Keitä kiehuvassa suolavedessä.

Sulata sillä välin voi paistinpannussa sekä paista valkosipuli ja salvianlehdet. Kun ne ovat ruskistuneet, poista valkosipuli ja lisää tortellinit. Varmista, että niiden kypsyysaste on al dente. Lisää 3 ruokalusikallista keitinvettä ja raastettu Parmigiano Reggiano. Kuumenna vielä muutama minuutti.